/>

👉Parimad kingiideed🎁 leiad siit👈

Kõige parem magneesium – lahendus magneesiumivaegusele

Dr Carolyn Dean on uurinud põhjalikult magneesiumi teemat ja jagab oma viimases raamatus „Magneesium -täieliku tervise puuduv lüli” väärtuslikku teavet selle olulise mineraalaine kohta.

Magneesium on võtmetähtsusega paljude kehaprotsesside toimimises, kuid turul leiduvad magneesiumilisandid ei ole sageli piisavalt tõhusad keha toetamises. Dr Dean on loonud toidulisandi nimega ReMag, mis eristub teistest ja on tõhusaim lahendus neile, kes otsivad kõige paremat magneesiumit.

Kõige parem magneesium – ReMag?

Sukeldume millessegi äärmiselt olulisse Sinu heaolu nimel – teemaks on stabiliseeritud piko-iooniline magneesium ja miks just see on kõige parem magneesium Sinu tervise toetamiseks.

ReMag on eriline, kuna koosneb stabiliseeritud ioonidest, mis on piisavalt väikesed (pikomeetri suuruses), et rakkudesse jõuda ja seeläbi täielikult imenduda. Erinevalt paljudest teistest magneesiumilisanditest ei põhjusta see lahtistavat toimet, sest see ei jõua jämesoolde.

ReMag on kliiniliselt tõestatud kui mittelahtistav magneesiumilisand, tänu millele võib seda tarbida suuremas koguses ilma ebameeldivate kõrvaltoimeteta. Dr Dean ise tõstis oma magneesiumi taset, võttes 1200 mg ReMagi päevas ilma tavapärase kaasneva lahtistava efektita, mis on teiste lisandite puhul tavaline. Seetõttu peetakse ReMagi olemasolevatest magneesiumilisanditest sageli kõige paremaks.

Mis on stabiliseeritud piko-iooniline magneesium?

Esiteks selgitame nime. Piko-iooniline tähendab, et magneesiumiosakesed on üliväikesed ja kergesti imenduvad. Selle stabiliseeritud magneesium suudab hõlpsasti Sinu rakkudesse tungida, muutudes uskumatult tõhusaks oma ülesannete täitmisel. Kui otsid teistest tõhusamalt imenduvat magneesiumilisandit, siis piko-iooniline magneesium on ideaalne valik, sest seda võib pidada kõige paremaks magneesiumiks turul.

Miks me vajame magneesiumit?

Magneesium osaleb inimkehas enam kui 300 biokeemilises reaktsioonis. Alates energiatootmisest kuni lihaste talitluse, närviimpulsside edasikandumise ja DNA sünteesini on see mineraalaine eluliselt oluline keha toimimises. Mõtle magneesiumist kui õlist, mis hoiab Sinu auto mootori sujuvalt töös. Ilma selleta lähevad asjad viltu. Õige magneesium aitab vältida tõsiseid terviseprobleeme, mis võivad tuleneda magneesiumivaegusest.

Kui paljud kannatavad magneesiumivaeguse all?

Teadlaste hinnangul kannatab ligi 60–80% inimestest üle maailma magneesiumivaeguse all sageli seda ise teadmata. Selle mineraalaine puudus on muutunud tänapäeva maailmas tavaliseks, kuna meie toitumine ja elustiil ei võimalda meil piisavas koguses magneesiumit omastada.

Põhjuseid on mitmeid, sh muutused toidutööstuses, mulla kvaliteedi langus ja stress. Kuna magneesium on elutähtis mineraalaine paljude kehaprotsesside jaoks, võib selle puudus põhjustada mitmeid terviseprobleeme, nagu väsimust, lihaskrampe, ärevust ja isegi tõsiseid südameprobleeme.

Õige magneesiumilisandi valimine

Õige magneesiumilisandi valimine võib tunduda keeruline, kuna turul on magneesiumit saada mitme erineva ravimvormina (tabletid, kapslid, õlid, helbed, mineraalvesi) ja ühendina.

Kuid mitte kõik magneesiumilisandid ei ole võrdse toimega – nende imendumisvõime, tõhusus ja kõrvaltoimed võivad märkimisväärselt varieeruda. Järgnevalt mõned olulised aspektid, mida tasub võrrelda, kui otsid kõige paremat magneesiumilisandit.

1. Imendumisvõime ja efektiivsus

Magneesiumilisandi kõige tähtsam omadus on selle imendumisvõime. Paljud turul olevad magneesiumilisandid, näiteks magneesiumoksiid, imenduvad halvasti, lisaks väljutatakse organismist suur osa sellest, ilma et keharakud jõuaksid seda kasutada.

Näiteks imendub magneesiumoksiidist ainult umbes 4%, mis tähendab, et ülejäänud 96% lihtsalt väljutatakse koos väljaheitega. See võib põhjustada lahtistavat toimet, ilma et keha oleks vajaliku koguse magneesiumit jõudnud omastada.

Parimad magneesiumilisandid, nagu stabiliseeritud piko-iooniline magneesium, imenduvad aga otse rakkudesse, ilma et need peaksid seedetraktis lagunema. See tähendab, et kogu manustatud magneesium jõuab keharakkudesse ja hakkab kohe oma funktsioone täitma.

Stabiliseeritud piko-iooniline magneesium on loodud selleks, et vältida tavaliste magneesiumilisandite imendumisprobleeme, pakkudes rakkudele koheselt kättesaadavat ja täielikult kasutatavat magneesiumit.

2. Lahtistava toime vältimine

Üks tavalisi probleeme magneesiumilisandite tarbimisel on lahtistav toime, mida paljud neist võivad põhjustada. Magneesiumoksiid ja mõned teised magneesiumiühendid jõuavad sageli seedetrakti alumistesse osadesse, kus nad seovad vett, tekitades lahtistava toime.

Kui Sinu eesmärk on tõsta magneesiumi taset raku tasandil ilma seedetrakti häireid tekitamata, on õigem valida magneesium, mis imendub enne, kui see jõuab jämesoolde.

ReMag on üks parimaid valikuid, kuna see on stabiliseeritud piko-iooniline magneesium, mis ei põhjusta lahtistavat toimet. See imendub täielikult rakkudesse juba enne, kui jõuab jämesoolde, mistõttu on see ideaalne neile, kes vajavad suuremaid magneesiumikoguseid ilma kõrvalmõjudeta.

3. Magneesiumi kogus ja efektiivne kasutamine

Turul on palju magneesiumilisandeid, kuid tarvis oleks teada, kui palju üks või teine lisand sisaldab tegelikku „elementaarset” ehk puhast magneesiumit. Näiteks võib etiketil olla kirjas, et toode sisaldab 500 mg magneesiumglütsinaati, kuid sellest ainult umbes 50 mg on tegelikult puhas magneesium, mida keha saab kasutada.

Stabiliseeritud piko-iooniline magneesium, nagu ReMag, on kujundatud selliselt, et kõik manustatud magneesiumiosakesed on kehas kohe kasutatavad. See tähendab, et isegi väiksemad annused ReMagi võivad olla tõhusamad kui suuremad annused teisi, vähem imenduvaid magneesiumilisandeid.

4. Vältige kahjulikke lisaaineid

Paljud magneesiumilisandid sisaldavad kahjulikke lisa- ja täiteaineid, mis võivad põhjustada seedetrakti ärritust või allergilisi reaktsioone. Seetõttu on oluline valida lisand, mis on puhas ja ilma tarbetute lisaaineteta.

ReMag on üks vähestest magneesiumilisanditest, mis on välja töötatud ilma kahjulike lisanditeta, pakkudes puhtaimat võimalikku magneesiumiallikat, mis sobib ka tundliku seedimisega inimestele.

5. Tehnoloogia unikaalsus

ReMag on loodud dr Carolyn Deani teaduslike uuringute ja kogemuste põhjal, kasutades spetsiaalset ioniseerimisprotsessi, mis muudab magneesiumi pisikesteks pikomeetrisuurusteks osakesteks.

Need osakesed on nii väikesed, et suudavad läbida rakumembraani ja jõuda otse rakkudesse. See ainulaadne tehnoloogia muudab ReMagi üheks parimaks magneesiumilisandiks, kuna pakub maksimaalset imendumisvõimet ja tõhusust.

6. Pikaajaline kasutamine ja jätkusuutlikkus

Õige magneesiumilisand peaks olema sobiv pikaajaliseks kasutamiseks, ilma et see tekitaks kõrvaltoimeid. Kuna magneesiumivaegus on paljudel inimestel krooniline seisund, on oluline valida lisand, mida saab võtta pikka aega.

ReMag on spetsiaalselt kujundatud nii, et see ei põhjusta lahtistavat toimet ega teisi kõrvaltoimeid, mistõttu sobib see hästi pidevaks kasutamiseks, et säilitada vajalik magneesiumitase.

Kokkuvõtteks, kui otsid kõige paremat magneesiumit, on oluline keskenduda lisandi imendumisvõimele, puhtusele ja ohutusele. Stabiliseeritud piko-iooniline magneesium, nagu ReMag, on loodud just nende kriteeriumide alusel, tagades maksimaalse kasu ilma kõrvaltoimeteta.

Erinevad magneesiumiühendid ja nende omadused

Magneesiumilisandeid on palju ja erinevaid, kuid mitte kõik neist ei imendu kehas ühtviisi hästi. Mõned magneesiumiühendid võivad küll sisaldada suures koguses magneesiumit, kuid nende kehv imendumine ja võimalikud kõrvaltoimed, nagu lahtistav toime, piiravad nende kasutegurit. Alljärgnevalt on toodud mõned kõige levinumad magneesiumiühendid koos nende omadustega.

Magneesium L-treonaat

Magneesium L-treonaat on turul üks populaarsematest lisanditest, mida reklaamitakse 200 mg koguses. Kuid selle tegelik magneesiumisisaldus on vaid 48 mg kapsli kohta. Kuigi seda tüüpi magneesiumist võib teatud kasu olla, ei paku see piisavalt magneesiumit raku tasandil, et tõhusalt ennetada või leevendada magneesiumivaegust.

Magneesiumoksiid

Magneesiumoksiid on tuntud oma lahtistava toime tõttu, lisaks on tal äärmiselt madal imendumismäär – vaid 4%. See tähendab, et isegi kui see sisaldab palju magneesiumit, muutub suurem osa sellest kehas tagasi magneesiumoksiidiks ja väljub kiiresti, pakkumata tegelikku kasu raku tasandil.

Magneesiumtauraat

Magneesiumtauraat sisaldab 50 mg elementaarset magneesiumit 500 mg annuse kohta. Selle lisandi puhul viidatakse sageli selle kasulikkusele südamele, kuid tegelikult tuleneb see toime pigem tauriinist, mitte magneesiumist. Kuigi tauriin võib aidata kaasa südametööle, ei paku see piisavalt magneesiumit magneesiumivaeguse lahendamiseks.

Magneesiummalaat

Magneesiummalaat sisaldab 75 mg elementaarset magneesiumit 500 mg kohta. Selle lisandi puhul on kasu pigem malaathappest, mis aitab kaasa energiatootmisele, kuid magneesiumi sisaldus jääb endiselt madalaks.

Magneesiumglütsinaat

Magneesiumglütsinaat sisaldab 50 mg elementaarset ehk puhast magneesiumit 500 mg annuse kohta. Glütsiin ehk aminohape, mis seob magneesiumit, toetab lihaste talitlust, kuid jällegi jääb tegelik magneesiumi kogus üsna väikseks. Enamik inimesi vajab palju suuremat kogust magneesiumit, et leevendada vaegusega seotud sümptomeid.

Kokkuvõte erinevatest magneesiumilisanditest

Dr Carolyn Dean rõhutab, et kuigi kõik need magneesiumilisandid võivad mingil määral kasu tuua, on enamik neist halvasti imenduvad ja võivad põhjustada lahtistavat toimet.

Paljud turul olevad magneesiumilisandid, nagu magneesiumoksiid ja magneesiumglütsinaat, annavad kehale vaid väikese osa vajaminevast magneesiumist, kuna nende imendumine on piiratud ja suur osa magneesiumist väljutatakse seedetrakti kaudu.

See tähendab, et nad ei suuda lahendada magneesiumivaegust raku tasandil, kus seda kõige rohkem vaja on.

ReMag, stabiliseeritud ioonidega magneesium, on ainus, mis suudab täielikult imenduda ja pakkuda püsivat lahendust magneesiumivaegusele ilma ebameeldivate kõrvaltoimeteta.

Tänu oma piko-ioonilisele suurusele tungib ReMag otse rakkudesse, pakkudes tõhusamat ja kiiremat lahendust magneesiumi taseme taastamiseks.

Stabiliseeritud piko-ioonilised mineraalained

RnA ReSet stabiliseeritud piko-ioonilised mineraalained toodetakse protsessis, mis lagundab need stabiliseeritud pikomeetristeks ioonideks. See tähendab, et mineraalained on äärmiselt väikesed ja kergesti rakkudesse imenduvad.

See suurus ja vorm on kriitilise tähtsusega, et mineraalained saaksid kehas oma funktsioone tõhusalt täita. Need stabiliseeritud ioonid on täielikult lahustuvad ja suudavad siseneda rakkudesse, võimaldades keha mineraalainevarusid täita ilma tavaliste kõrvalmõjudeta, mida suuremate molekulidega toidulisandite puhul võib juhtuda.

Ioniseerimisprotsess

Tootmisprotsessis kontrollitakse toodete stabiliseeritud piko-iooniliste mineraalainete ioniseerumist ja ioonide stabiilsust.  Kuna ioonid võivad sageli ühineda teiste elementidega, moodustades suuremaid ja kehale raskemini omastatavaid kompleksühendeid, on oluline, et nad püsiksid lahuses üksikute ioonidena.

RnA ReSet’i tehnoloogia tagab, et need ioonid oleksid stabiilsed ja ei moodustaks suuremaid kompleksühendeid ning säilitaksid oma väiksuse ja biosaadavuse.

Nanotehnoloogia välistamine

Kuigi RnA ReSet’i stabiliseeritud piko-ioonilised mineraalained on erakordselt väikesed, ei kasutata nende tootmisprotsessis nanotehnoloogiat. Ioonide väike suurus on saavutatud üksnes ioniseerimisprotsessi abil, mitte nanopartiklite loomise kaudu.

See eristab RnA ReSet’i tooteid teistest toodetest, tagades selle ohutuse ja efektiivsuse ilma potentsiaalsete riskideta, mis võiksid kaasneda nanotehnoloogia kasutamisega.

Looduslike protsesside jäljendamine

RnA ReSet’i stabiliseeritud piko-ioonilised mineraalained toodetakse protsessi abil, mis jäljendab looduses toimuvat. Näiteks toidu seedimisel ioniseerivad maohapped mineraalained enne nende imendumist organismi.

RnA ReSet’i stabiliseeritud piko-ioonilised tooted kordavad seda protsessi, pakkudes mineraalaineid kujul, mida keha tunneb ja suudab kergesti omastada. Selle protsessi tulemusena tunneb keha ära ja kasutab stabiliseeritud piko-ioonilisi mineraalaineid nii, nagu oleksid need saadud loomulikust allikast.

Kompleksühendite vältimine

Protsess tagab selle, et RnA ReSet’i stabiliseeritud piko-ioonilised mineraalained ei moodusta suuri kompleksühendeid ega kristallstruktuure, mis muudaks nende suurust ja vähendaks biosaadavust.

Tootmisprotsessi hoolikas kontroll tagab selle, et RnA ReSet’i stabiliseeritud piko-ioonilised mineraalained imenduvad kehas tõhusalt, ilma et seedesüsteem peaks selleks liigset energiat kulutama. 

Miks meie toidus ei ole enam piisavas koguses magneesiumit?

Mulla vaesumine

Intensiivne põllundus ja kemikaalide kasutamine on viinud pinnase magneesiumisisalduse vähenemiseni. Meie muld on muutunud vähem toitainerikkaks, mis tähendab, et ka meie toidud sisaldavad vähem magneesiumit.

Töödeldud toidud

Kaasaegsed toidutootmise protsessid eemaldavad sageli toiduainetest magneesiumi. Valge jahu ja suhkru rafineerimisel kõrvaldatakse suur osa nende algsest magneesiumisisaldusest. Näiteks viil täisteraleiba sisaldab 24 mg magneesiumit, samas kui viil valget saia vaid 6 mg.

Muutunud toitumisharjumused

Paljud meist tarbivad magneesiumirikkaid toite (lehtköögiviljad, pähklid ja seemed) vähem kui töödeldud ja kiirtoite, mis sisaldavad vähe toitaineid.

Vähene magneesiumisisaldus joogivees

Kaasaegsed veepuhastusprotsessid võivad eemaldada magneesiumi veest, mida me joome, mis tähendab, et isegi meie joogivesi ei pruugi enam olla hea magneesiumiallikas.

Happesademed

Tööstuspiirkondades ja linnades esinevast liigsest õhusaastest põhjustatud happesademed võivad mõjutada pinnase keemiat, muutes selle liiga happeliseks ning vähendades pinnase magneesiumisisaldust. See põhjustab kaltsiumi ja magneesiumi leostumist, mis viib nende mineraalainete ammendumiseni ning vähendab taimede ellujäämisvõimet.

Tööstuslikud mineraalväetised

Alates 1930. aastatest on eelistatud kõrge kaaliumisisaldusega kaaliumväetist, mis imendub taimedesse kergemini kui magneesium ja kaltsium. Liigne kaalium väetises võib aga takistada magneesiumi imendumist taimedesse.

Küpsetatud toiduained

Toiduainete töötlemise ja küpsetamise käigus väheneb märkimisväärselt toidu magneesiumisisaldus. Näiteks võib köögiviljade keetmine põhjustada magneesiumi leostumist keeduvette.

Taimede eelistused

Taimed, mis kasvavad väetatud pinnases, võivad eelistada kaaliumit magneesiumile ja kaltsiumile, nii väheneb nende mineraalainete sisaldus taimedes.

Geneetiliselt muundatud seemned ja herbitsiidid

Geneetiliselt muundatud seemned ja herbitsiidid, nagu Roundup, seovad magneesiumi, muutes selle taimedele kättesaamatuks ja vähendades magneesiumisisaldust pinnases veelgi.

Lõpumõtted

Stabiliseeritud piko-iooniline magneesium on võimas mineraalaine, millel on oluline roll meie üldises tervises ja heaolus. Kui kahtlustad, et ei saa magneesiumit toidust piisavalt, kaalu stabiliseeritud piko-ioonilise magneesiumi lisamist oma igapäevarutiini. See väike liigutus võib tuua tohutu muutuse sellesse, kuidas end iga päev tunned. Pea meeles – parem magneesium võib aidata Sul saavutada parema enesetunde ja üldise tervise!